Allah tan bir şeyi çok istersem verir mi?
Bize ibadet adabını öğretir. Allah’tan her şeyi isteyebiliriz; ancak bize istediğimizi vereceğine inanarak istememizi öğütler. Allah hakkında şüpheli düşüncelerden kaçınmamızı ve iyi düşüncelere sahip olmamızı emreder. Nitekim Yüce Allah bir mübarek hadiste şöyle buyurur: “Kulumu beni tanıdığı gibi tanırım.”2
Allah nasip etmeyeceği şeyin duasını ettirir mi?
Allah, kulunun dua etmesine izin vermez ki kabul etmesin. Bir şeyi istemek, onu başaracağınız anlamına gelir. Başka bir deyişle, Allah dua etmenize izin verirse, duanızı kabul edecektir.
Allah’tan ne istersen iste kabul olur dua?
70 DEFA OKUNAN İLAVE DUA Abdülehad Serhendi hazretleri müjdeliyor ve şöyle diyor: (Kim 70 defa “Allah’ım, Ey Rahman, Ey Rahim, Ey Yüce Allah” diye dua edip dilediğini yaparsa, Cenab-ı Hak duasını kabul eder ve dilediğini verir.) Allah rızası için okunmalıdır.
Allah bize istediğimizi verir mi?
Bazen Tanrı bize tam olarak istediğimizi verir. Bazen bizi bekletebilir, ama bize daha iyisini verebilir. 7 Haziran 2024Bazen Tanrı bize tam olarak istediğimizi verir. Bazen bizi bekletebilir, ama bize daha iyisini verebilir.
Israrla dua edersem kabul olur mu?
d) Dua etmekte ısrarcı olunmalıdır. Mümin, duasının kabul olması için acele etmemelidir. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Sizden biriniz, ‘Dua ettim, kabul olmadı’ demediği sürece duası kabul olur.” (Buhari, De’avât, 22 [6340]; Müslim, Zikir, 90-92 [2735]).
Bir şeyi çok istersen olur mu olmaz mı?
Bir şeyi çok kötü isterseniz, o şey gerçekleşmeyecektir. Daha az isteseniz bile, işe yaramayacaktır. Hiçbir şeyi istemeseniz bile, gerçekleşmeyecektir.
Allah nasip etmeyeceği şeyi hayal ettirir mi?
Hz. Osman’ın da dediği gibi, “Allah, vermeyeceği bir şeyi rüyanızda gördürmez.” O istemezse hiçbir şey olmaz.
İnsan duasının kabul olacağını hisseder mi?
Yüce Allah Furkan Suresi 77. ayette şöyle buyurmaktadır: “De ki: ‘Eğer siz dua etmeseydiniz, Rabbim size ne diye değer versin?’ İnsan dua ile güven bulur ve kendisini Allah’a yakın hisseder.
Duada hayırlısını istemek yanlış mı?
Dualarımızı bu şekilde yapmak, Tanrı’dan en iyisini istemek doğru mudur? Evet, Tanrı’dan her şeyde en iyisini istemek ve iyi şeyler için dua etmek gerekir. Ancak duada kesin olmak, ne istediğinizi bilmek ve duanın kabul olması için hareket etmek daha etkilidir.
Ne dilersen hemen kabul olan dua?
La İlahe İlla Ente Subhaneke İnni Küntü Minezzalimin Bu dua, Allah’ın birliğini ve büyüklüğünü kabul etmek, kişinin hatalarını ve günahlarını kabul edip Allah’tan af ve yardım dilemesi anlamına gelir. La İlahe İlla Ente Subhaneke İnni Küntü Minezzalimin duası hakkında bir hadis de vardır.
Hangi dua geri çevrilmez?
Bütün İslam âlemi için hayırlı bir vesile olan bu gece, Peygamberimiz (s.a.v.) tarafından şu şekilde kutlanmıştır: “Şu beş gecede yapılan dua reddedilmez: Regaib gecesi, Şaban ayının 15. gecesi, Cuma, Ramazan Bayramı gecesi ve Kurban Bayramı gecesi. Hadis-i şerifleri bilip, bol bol dua ve ibadetle değerlendirmemiz gerekir.”
Kim bu duayı 3 kere okursa?
Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: “Kim bu duayı her sabah ve akşam üç defa okursa ona zarar gelmez.” (Ebu Davud) 18 Mart 2020
Nasip olmayanı Allah duaya düşürür mü?
ÇizenTayfa | Allah için olmayan şey, ne dilde, ne gönülde, ne de duada söylenmez.
Bir şeyi çok istemek doğru mu?
Bir şeyi çok istersiniz, gerçekleşmesini umarsınız, dua edersiniz, Yüce Allah’a yönelirsiniz, bu dininizde zararlı değildir. Yani bir insanın bir şeyi istemesi onun inancına, hareketlerine ve Müslümanlığına zarar vermez.
Allah duasında ısrar edenin hayalini nasip eder mi?
Dualarına devam edenlere Allah rüyalar verir. Vazgeçmeyin..
Her şeyin hayırlısını istemek doğru mu?
Evet, her şeyde en iyisini Tanrı’dan istemek ve iyi şeyler için dua etmek gerekir. Ancak duada kesin olmak, ne istediğinizi bilmek ve duanın kabul olması için hareket etmek daha etkilidir. Çünkü Tanrı’nın niyet ettiği iyi şeyler, inancınızın ve sabrınızın gücünü aşabilir.
Ne istersen Allah’tan iste ayet?
Ne istersen Allah’tan iste. Allah’tan başka ne istersen o gerçekleşmeyecektir. Avuçlarını açıp su isteyen ve suyun ağzına değmesini bekleyen birine benzersin. Su ağzına girmez.
Peygamber efendimiz bir şeyin olmasını istediğinde nasıl dua ederdi?
Allah Resulü namaz kılarken bazen kıbleye döner, bazen koltuk altları görünecek şekilde ellerini kaldırır, bazen avuçlarını açar, bazen de avuçlarını birleştirerek içtenlikle dua ederdi. Namazdan sonra mutlaka ellerini yüzüne koyar ve bunu ashabına tavsiye ederdi.
Kim Allah için bir şeyi terk ederse ayet?
“Allah korkusuyla bir şeyi (kötülüğü) terk edersen, Allah (cc) sana mutlaka daha iyisini (dünyada veya ahirette) verir!” (Ahmed, Müsned, 5/78, 79, 363)14 Ekim 2023