Yabancı çalışma izni bitince ne olur?
Çalışma izninin uzatılması için başvuruda bulunan yabancılar, çalışma izninin sona ermesinden itibaren en fazla 45 gün süreyle aynı işte ve aynı meslekte çalışmaya devam edebilirler.
Çalışma izni onaylandıktan sonra kaç günde gelir?
Çalışma izni başvuruları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve uluslararası çalışma politikası tarafından belirlenen çalışma izni değerlendirme kriterlerine göre değerlendirilir. Bilgi ve belgelerin eksiksiz olması koşuluyla, usulüne uygun şekilde tamamlanmış başvurular otuz gün içinde değerlendirilir.
Çalışma izni alınan yabancının SGK girişi ne zaman yapılır?
Yurt içinden yapılan çalışma izni başvurularında yabancının, çalışma izninin başlangıç tarihinden itibaren bir ay içinde sosyal güvenlik yükümlülüklerini yerine getirerek çalışmaya başlaması zorunludur.
Çalışma izni biten kişi ne yapmalı?
Çalışma izninin sona ermesinden önce uzatma başvurusu yapılabilir, ancak son başvuru tarihi çalışma izninin sona ermesinden itibaren iki ayı geçmemelidir. Çalışma izni uzatılırsa, uzatılan çalışma izninin başlangıç tarihi, süresi dolan çalışma izninin sona erdiği tarihtir.
Çalışma izni çıktıktan sonra ne yapılır?
Çalışma izninizi aldıktan sonra, 30 gün içinde SSI raporunuzu gönderin. Yabancıyla çalışmayı bitirdikten sonra, SSI raporunu sisteme girin ve çalışma iznini tamamlayın.
Yabancıların adres kaydı nasıl yapılır?
Yabancıların adreslerini kayıt altına alabilmeleri için öncelikle yabancı kimlik numarasına sahip olmaları gerekmektedir. Yabancılar ikamet izni belgelerini aldıktan sonra il göç idaresi müdürlüklerine giderek il göç idaresinin randevu sistemi üzerinden randevu alarak adreslerini kayıt altına alabilirler.
Çalışma vizesi onaylandıktan sonra ne yapılır?
İşveren, yabancının çalışma izninin onaylandığı tarihten itibaren 30 gün içinde bağlı bulunduğu sosyal sigorta kuruluşuna başvuruda bulunmalı ve sigortalı çalışma beyannamesi sunmalıdır. Sigorta primlerine esas alınacak tutar, yabancının çalışma izni başvurusunda belirtilen maaştan az olamaz.
Çalışma izni harcı 2024 ne kadar?
2024 yılı çalışma izni ücretleri belirlendi!İzin türü – SüreÜcretÜcret tutarı (TL) 3 YILDaimi çalışma izni TLÇalışma izni kart ücretiTLDaimi çalışma izni60TLGeçici koruyucu çalışma izniTL5 satır daha
Çalışma izni vize yerine geçer mi?
Çalışma izni aynı zamanda vize yerine de geçmektedir.
Yabancıların sigorta primi ne kadar 2024?
2024 Yılı Yabancı Uyruklu Çalışanlar İçin SGK Prim Tutarı Asgari ücretin 1,5 katı: 30.003,75 TL – SGK Primi: 7.545,65 TL.
Yabancı çalışma izni harcını kim öder?
Geçerlilik süresi üç aydan az olan çalışma izni muafiyet başvurularında ücret alınmaz. Ücretli işlem yapmak isteyen kişiler çalışma izni muafiyet ücretlerini ödemek zorundadır.
Çalışma izni alınan yabancının işe başlamaması veya başladıktan sonra işten ayrılması halinde çalışma izni iptal sonlandırma işlemi nasıl yapılacaktır?
Yabancı personelin işe başlamaması veya işe başladıktan sonra görevinden ayrılması durumunda, işveren yabancı personel için çalışma izninin iptaline ilişkin bilgileri içeren başvuruyu PDF formatında sunmalıdır. Başvuruyu internetten formatında indirerek iptal etmek sizin sorumluluğunuzdadır. Ayrıca başvuruyu kağıt formda Bakanlığa göndermeniz gerekmez.
Çalışma izni kartı kaç günde gelir?
İşlem sonrasında yapılan yabancı çalışma izni başvuruları, belgelerin tam ve eksiksiz olması kaydıyla Bakanlık tarafından en geç 30 gün içinde tamamlanacaktır. Başvurunun eksik belgelerle yapıldığı ortaya çıkarsa, başvuru sahibine bu durum bildirilecek ve eksik belgelerin tamamlanması istenecektir.
Çalışma izni kaç yıllık olarak verilir?
Geçici çalışma izni: Çalışma izni uzatma başvurusunun olumlu değerlendirilmesi halinde yabancıya, aynı işverene bağlı olarak ilk uzatma başvurusunda en fazla iki yıl, sonraki uzatma başvurularında ise en fazla üç yıl süreli çalışma izni verilir.
Yabancıların sigorta girişi nasıl yapılır?
Başvuru, işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-devlet kapısı (www..tr veya online) üzerinden yapılır. Serbest bölgede çalışmak üzere çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusu Ticaret Bakanlığı’na yapılır. (Geçici koruma kapsamında olanlar hariç)
Yabancı çalışma izni uzatma başvurusu nasıl yapılır?
Başvurunun işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-devlet kapısı (www..tr veya online) üzerinden yapılması gerekmektedir. Serbest bölgede çalışmak için çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusunun Ticaret Bakanlığına yapılması gerekmektedir.
Çalışma izni olmayan yabancı çalışırsa ne olur?
28. Çalışma izni olmaksızın bağımsız çalışan yabancılar.
Çalışma izni vize yerine geçer mi?
Çalışma izni aynı zamanda vize yerine de geçmektedir.
Çalışma izni kaç yıl uzatılabilir?
Geçici çalışma izninin uzatılması, başvurunun yasal süreler içinde yapılması halinde mümkündür. Çalışma izninin uzatılması başvurusunun olumlu değerlendirilmesi halinde, yabancıya aynı işverene bağlı olarak ilk uzatma başvurusunda en fazla iki yıl, sonraki uzatma başvurularında ise en fazla üç yıl süreyle çalışma izni verilir.